Teràpia EMDR

 

La teràpia EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) és una tècnica psicològica reconeguda i recomanada per la OMS que s’utilitza per a ajudar les persones a superar experiències traumàtiques. Aquesta tècnica combina elements de la teràpia cognitiva i conductual amb l’ús del moviment ocular bilaterals, estimulació auditiva i tàctil. L’objectiu és reduir els símptomes associats amb situacions traumàtiques com la por, l’ansietat o els records desagradables. Permet superar aquestes vivències i dur a terme una vida gratificant.

Supera els teus traumes: La teràpia EMDR, una tècnica psicològica avalada per la OMS que et permet alliberar-te de les experiències traumàtiques i viure plenament.

Què significa l'acrònim EMDR?

L’EMDR significa «Eye Movement Desensitization and Reprocessing», que en català es tradueix com «Desensibilització i Reprocessament per Moviment d’Ulls».

Quina és la finalitat de la teràpia EMDR?

La finalitat de la teràpia EMDR és reduir els símptomes associats amb situacions traumàtiques com la por, l’ansietat o els records desagradables i permetre superar aquestes vivències per dur a terme una vida gratificant.

Quins elements combina la teràpia EMDR?

La teràpia EMDR combina elements de la teràpia cognitiva i conductual amb l’ús del moviment ocular bilaterals, estimulació auditiva i tàctil.

Quines persones poden beneficiar-se de la teràpia EMDR?

La teràpia EMDR, està recomanada per al tractament de les dificultats emocionals causades per experiències difícils en la vida de la persona (p. ex., fòbies, atacs de pànic, mort traumàtica d’un ser estimat, dols, incidents traumàtics en la infància, accidents o desastres naturals, entre altres). També podem utilitzar la teràpia EMDR per a alleujar l’angoixa de parlar en públic o per a millorar el rendiment en el treball, en els esports i en les interpretacions  artístiques.

Qui recomana la teràpia EMDR i per què?

La teràpia EMDR és una tècnica psicològica reconeguda i recomanada per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per a ajudar les persones a superar experiències traumàtiques. La seva eficàcia ha estat avalada per diversos estudis científics.

CONTACTA
Benvinguts a CALMA - Centre de Salut Integral. No dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres per a qualsevol dubte, consulta o aclariment, estem aquí per ajudar-te.